18 Ocak 2016 Pazartesi

MUHAMMED'İN GERÇEK HADİSLERİ

Kuran'da Allah tarafından resulüne söylettirilen "DE Kİ (Kul)" emirlerinden sonraki sözleri, Allah'ın resulü Muhammed görevi gereği mutlaka söylemiştir. 

Kuran'da 332 adet DE Kİ (KUL) emri, bazı ayetler içinde birden fazla bulunmak üzere geçmektedir.

Dolayısıyla Allah'ın koruma garantisi altındaki Kuran'daki ayetler içinde yer alan bu sözler, aynı zamanda Muhammed'in söylediği kesin olan hadislerdir. 


1.HADİS


KAYNAK AYET: Ve: “Ateş bize, sayılı günlerden başka asla dokunmayacak.” dediler. DE Kİ: “Allah’ın katından bir ahd mi edindiniz? O taktirde Allah, ahdinden asla dönmez. Yoksa Allah’a karşı bilmediğiniz bir şey mi söylüyorsunuz?" (2:80)


HADİS: “Allah’ın katından bir ahd mi edindiniz? O taktirde Allah, ahdinden asla dönmez. Yoksa Allah’a karşı bilmediğiniz bir şey mi söylüyorsunuz?" MUHAMMED

2.HADİS

KAYNAK AYET: Ve onlara: “Allah’ın indirdiğine iman edin.” denildiği zaman: “Biz, bize indirilene iman ederiz.” dediler. Ve onun arkasındakini inkar ederler. Ve, o haktır ve onların yanındakinin sadık kalanlarını tasdik edicidir. DE Kİ: “Eğer siz, müminler iseniz bundan önce niye Allah’ın peygamberlerini öldürüyordunuz?” (2:91)


HADİS: “Eğer siz, müminler iseniz bundan önce niye Allah’ın peygamberlerini öldürüyordunuz?” MUHAMMED

3.HADİS


KAYNAK AYET: Ve sizden, misak almış ve Tur’u üstünüze yükseltmiştik. Size verdiğimiz şeyi kuvvetle alın ve işitin (demiştik). “İşittik ve isyan ettik.” dediler. Küfürleri sebebiyle buzağı (sevgisi) onların kalplerine içirildi. De ki: “Eğer siz mümin kimseler iseniz, imanınızın onunla size emrettiği şey ne kötü." (2:93)

HADİS: “Eğer siz mümin kimseler iseniz imanınızın onunla size emrettiği şey ne kötü." MUHAMMED

4.HADİS


KAYNAK AYET: De ki: “Allah katındaki ahiret yurdu, başka insanların değil de sadece size has ise o halde eğer sadıklarsanız ölümü temenni edin!” (2:94)


HADİS: “Allah katındaki ahiret yurdu, başka insanların değil de sadece size has ise o halde eğer sadıklarsanız ölümü temenni edin!” MUHAMMED

5.HADİS


KAYNAK AYET: Kim Cibril’e düşman oldu ise de ki: “Halbuki muhakkak ki o, onların ellerindekinin sadık kalanlarını  tasdik eden O, Allah’ın izniyle müminlere bir hidayet ve müjde olarak senin kalbine indirdi.” (2:97)


HADİS: “Halbuki muhakkak ki o, onların ellerindekinin sadık kalanlarını  tasdik eden O, Allah’ın izniyle müminlere bir hidayet ve müjde olarak senin kalbine indirdi.” MUHAMMED 


6.HADİS


KAYNAK AYET: Ve dediler ki: “Cennete Yahudi veya Hristiyan olan kimselerden başkası asla girmeyecektir.” Bu, onların emaniyesidir. DE Kİ: “Eğer siz sadıklar iseniz delillerinizi getirin.” (2:111)


HADİS: “Eğer siz sadıklar iseniz delillerinizi getirin.” MUHAMMED

7.HADİS


KAYNAK AYET: Ve sen onların dinine tabi olmadıkça ne Yahudiler ve ne de Hristiyanlar senden asla razı olmazlar. DE Kİ: “Muhakkak ki Allah’a ulaşmak, işte o hidayettir.” Sana gelen ilimden sonra eğer gerçekten onların hevalarına uyarsan senin için Allah’tan bir dost ve bir yardımcı yoktur. (2:120)

HADİS: “Muhakkak ki Allah’a ulaşmak, işte o hidayettir.” MUHAMMED

8.HADİS

KAYNAK AYET: Ve dediler ki: “Yahudi veya Hristiyan olun ki hidayete eresiniz.” DE Kİ: “Hayır. İbrahim’in dini haniftir. Ve o, müşriklerden olmadı.” (2:135)


HADİS: “Hayır. İbrahim’in dini haniftir. Ve o, müşriklerden olmadı.” MUHAMMED

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder