5 Şubat 2018 Pazartesi

ZEKAT VERİLMEMESİNİN CEZASI

Dini yalanlayanı gördün mü? (107:1)
Oysa yetimi itip kakan işte odur. (107:2)
Ve miskini (yoksulu, çalışmaya gücü olmayanı) doyurmaya teşvik etmez. (107:3)
İşte o salât edenlere (MUSALLİN) yazıklar olsun. (107:4)
Onlar ki, salâtlarından (SALATİHİM) gafil olanlardır. (107:5)
Onlar riya yapanlardır (gösteriş için yapanlardır). (107:6)
Ve mauna mani olurlar. (107:7)

Daha önce de belirttiğimiz gibi (107:1-7) ayetlerinde bahsi geçen dini yalanlayan kişi; esasında salât ediyor görünmesine yani vahiy aracılığıyla Allah ile bağ kurmuş görünmesine rağmen gerçekte Allah'a ve O’nun vahyine iman etmediği için gereklerini yerine getirmemekte; dolayısıyla gösteriş ve riyakârlık yapmaktadır. Yani okuduğu vahiy öğretisini ya hiç anlamamakta ya da anlamakta fakat işine gelmediği için uygulamamaktadır. Böylece dini yalanlamış olmaktadır. Oysaki gerçekten inanmış bir şekilde Allah’ın indirmiş olduğu vahyi okuyup, öğrenmiş olsa; uygulama kısmına geçerek yetime sahip çıkacak, miskini doyurmaya teşvik edecek ve böylece salâtın gereğini yapmış; bu sayede de nefsini arındırmış olacaktır.

Dini yalanlayan kişi gereğini yaparak nefsini arındıramadığı gibi, mauna da mani olmaktadır. İşte bu tipteki kişi, gösteriş içinde olduğundan salâtından gafil olan kişidir. Salâtından gafil olduğu için de salâtın gereği olan zekâtın verilmesini yani vahyi uygulamaya dökerek nefsinin arınmışlığa ulaşmasını gerçekleştirememekte; böylece hem kendisine hem de başkalarına büyük bir kötülük yapmaktadır. Bu yüzden Allah tarafından da kınanmaktadır. 

Sizi sekarın içine sevk eden nedir? (74:42)
“Biz salât edenlerden (MUSALLİN) olmadık.” dediler. (74:43)
Ve biz yoksulları doyurmuyorduk. (74:44)

İnkârcılar, Dünya hayatında salât etmedikleri yani Allah'ın vahiy öğretisini öğrenmedikleri için hidayet rehberinden uzak kalmakta ve dolayısıyla uygulama kısmını yani gereğini yapmadıkları için de nefsleri arınmamış olarak sekara sevk olunmaktadırlar.


Yani salâtın ikamesini ve zekâtın verilmemesini yapmamanın cezası, Dünya’da kınanmak; ahirette ise sekara atılmaktır.

En Doğrusunu ALLAH Bilir.

Bülent DİLAVER
_iNsaNOĞLU_

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder